„Bitcoin is digitaal goud“ – Nasdaq-Listed Company Microstrategy koopt $250 miljoen aan BTC.

Belangrijke hoogtepunten:

  • MicroStrategy heeft $250 miljoen geïnvesteerd in Bitcoin
  • Het bedrijf ziet Bitcoin als een „betrouwbare waardeketen“.
  • De reden van het bedrijf om te investeren in Bitcoin lijkt de pro-Bitcoin argumenten van Paul Tudor Jones eerder dit jaar te herhalen.

Bitcoin is nu MicroStrategy’s primaire schatkistreserve-activum.

Het beursgenoteerde business intelligence bedrijf MicroStrategy heeft 21.454 BTC gekocht, met een waarde van iets minder dan $250 miljoen tegen de huidige markttarieven. Met de aankoop heeft MicroStrategy zich gericht op Bitcoin BTC, -3,57% als zijn primaire schatkistreserve. Het bedrijf zegt dat het $250 miljoen heeft uitgegeven, inclusief vergoedingen en onkosten, om de enorme voorraad van BTC te verwerven.

In een persbericht zei het op de Nasdaq-website genoteerde bedrijf dat de aankoop van Bitcoin deel uitmaakte van een tweeledige kapitaaltoewijzingsstrategie – één onderdeel van de strategie hield in dat het bedrijf „tot $250 miljoen investeerde in één of meer alternatieve investeringen of activa“, en het bedrijf vestigde zich op Bitcoin als de beste optie.

MicroStrategy CEO Michael J. Saylor gaf commentaar op de visie van het bedrijf op Bitcoin:

Deze investering weerspiegelt onze overtuiging dat Bitcoin, als ’s werelds meest algemeen geaccepteerde Crypto Cash, een betrouwbare opslagplaats van waarde is en een aantrekkelijk beleggingsobject met meer waardevermeerdering op de lange termijn dan het aanhouden van contant geld. Sinds de oprichting, meer dan tien jaar geleden, heeft Bitcoin zich ontpopt als een belangrijke aanvulling op het wereldwijde financiële systeem, met kenmerken die nuttig zijn voor zowel individuen als instellingen„.

BTC als bescherming tegen de potentiële devaluatie van fiatvaluta’s en andere activa

Volgens Saylor zijn enkele van de belangrijkste factoren die bijdroegen aan de beslissing van het bedrijf om van Bitcoin zijn primaire schatkistreserve te maken de COVID-19 pandemie, financiële stimuleringsprogramma’s, kwantitatieve versoepeling en politieke en economische onzekerheid. Saylor zei dat deze factoren een negatieve invloed kunnen hebben op de waarde van fiatvaluta’s en „conventionele activatypes„.

Phong Le, de voorzitter en CFO van MicroStrategy, verklaarde:

„MicroStrategy gelooft dat het kopen van $250 miljoen in Bitcoin de mogelijkheid biedt om een beter rendement te verdienen en de waarde van ons kapitaal te behouden in vergelijking met het aanhouden van contant geld“.

In het persbericht wordt niet expliciet vermeld hoe het bedrijf zijn blootstelling aan Bitcoin heeft verkregen – het is onduidelijk of het bedrijf Bitcoin heeft gekocht op cryptocurrency beurzen, via een OTC-deal of misschien zelfs heeft geïnvesteerd in termijncontracten die gekoppeld zijn aan de prijs van BTC.

Interessant is ook dat MicroStrategy’s beweegredenen om te investeren in Bitcoin vrij gelijkaardig lijken aan de argumenten voor Bitcoin die eerder dit jaar door de legendarische macro-investeerder Paul Tudor Jones werden aangevoerd.