Cardano forbereder seg på å integrere tokenlåsing før vi introduserer smarte kontrakter

I et nylig blogginnlegg spredte IOHK-teamet ordet om den kommende store oppgraderingen for Goguen som vil tillate Cardano å implementere tokenlåsing før lanseringen av innfødte digitale eiendeler (annet enn ADA) og smarte kontrakter.

Token låsning på Cardano reskontro og smarte kontrakter å følge

Blogginnlegget sier at token locking er den neste protokolloppgraderingen teamet har til hensikt å utføre på Cardano blockchain, og dette vil være den neste store oppdateringen for Goguen.

Dette vil ta en liten teknisk oppdatering av konsensusprotokollen og vil tillate integrering av smarte kontrakter og opprette digitale eiendeler – bortsett fra ADA, som allerede kjører på Cardano – på hovedboken.

Dette vil også støtte stemmemekanismen og legge til en viktig styrefunksjonalitet (Voltaire).

Etter oppgraderingen vil brukere kunne reservere ADA og andre tokens som vil vises i fremtiden for avstemning, kjøring av smarte kontrakter og så videre, og brukere vil ikke kunne bruke disse tokens for å tjene penger.

Artikkelen sammenligner token locking med å holde aksjer og tjene utbytte på slutten av et år med mindre brukeren bestemmer seg for å selge disse aksjene tidligere og miste alt utbytte; poletter må låses i et helt år.

Token locking-funksjonen er nødvendig for å implementere komplekse smarte kontrakter, som kommer senere.

Introduksjon av tokenlåsing påvirker ikke ADA-holdere

Prosessen med å implementere token locking-funksjonen vil gå ubemerket for ADA-holdere, sier blogginnlegget. Daedalus og Yoroi lommebøker oppgraderes automatisk til den nye funksjonen, og dette krever ingen handling fra brukerne.

Imidlertid må alle Cardano-noder laste ned den oppdaterte versjonen av koden for å støtte tokenlåsing og for å oppnå enighet.

Etter at denne funksjonen er implementert på Cardano mainnet, vil harde gafler etter dette gi muligheter for å utstede digitale eiendeler og bruke smarte kontrakter.

Disse vil også fungere via token locking. Rettssakene begynner i desember, ifølge kilden.