Ryanair administrerende direktør sier Bitcoin er ‚Ponzi Scheme‘ som han ‚aldri ville investere i‘

O’Learys uttalelse om at Bitcoin er et Ponzi-opplegg følger et falskt intervju om mynten mellom Ryan Tubridy og Ryanair-administrerende direktør i The Late Late Show.

Bitcoin(BTC) får ytterligere trekkraft, men ikke alle er klare til å innrømme dens voksende dominans i fintech-verdenen. For eksempel mener administrerende direktør i det irske lavprisselskapet Ryanair Holdings Plc (LON: RYA) Michael O’Leary at Bitcoin Circuit er et „Ponzi-opplegg“. Dessuten fortalte hanThe Sunday Times at han aldri ville investere „en eneste cent“ i cryptocurrency og anbefalt andre å gjøre det samme.

Michael O’Leary sa:

„Jeg har aldri, og ville aldri, investert en cent i bitcoin, noe jeg mener tilsvarer et Ponzi-opplegg.“

Han la videre til:

„Jeg vil sterkt anbefale alle med en smule sunn fornuft å ignorere denne falske historien og unngå bitcoin som en pest.“

O’Learys falske involvering i Bitcoin Lifestyle Scam

O’Learys uttalelse om at Bitcoin er et Ponzi-opplegg følger et falskt intervju om mynten mellom Ryan Tubridy og Ryanair-administrerende direktør i The Late Late Show. Flere nettsteder har brukt navnet og bildet hans i annonser for å markedsføre en krypto-svindel kalt Bitcoin Lifestyle. Dessuten hevdet de at han selv deltok i programmet:

„Verten for Late Late Show, Ryan Tubridy, ble stående i vantro da Michael trakk fram telefonen sin og viste seerne hvor mye penger han tjener gjennom dette nye pengeprogrammet som alle i Irland hvisker.“

Falske annonser tilskrev O’Leary følgende ord:

“Jeg er glad jeg prøvde [Bitcoin] fordi det var noen av de største og enkleste pengene jeg noen gang har tjent. Jeg snakker titusenvis av euro [er] om dagen på autopilot. ”

Andre figurer som svindelen hadde, inkluderer Simon Cowell, Sir Philip Green, Holly Willoughby, Lord Sugar og Jeremy Clarkson. Svindlerne brukte kjendisenes bilder og gjorde sitater for å lokke investorer til et cryptocurrency-utslipp.

Ryanair administrerende direktør er galt om Bitcoin

En Ponzi-ordning er et investeringssvindel som lover kundene et stort overskudd uten liten eller ingen risiko. Det betaler fortjeneste til tidligere investorer med midler fra nyere investorer. Og det har ingenting til felles med Bitcoin.

For det første, i sammenligning med Ponzi, er det ingen selskap eller person som ønsker å tjene direkte på Bitcoin. For det andre er hver adresse separat, og de som anbefaler å kjøpe Bitcoin får ikke overskudd. I motsetning til Ponzi er Bitcoin en gratis eiendel, og alle kan kjøpe så mye de vil. Dessuten er det ingen som sikrer avkastningen på investeringen, og BTC-prisen vokser ettersom myntets begrensede tilbud gjør at etterspørselen vokser.

Derfor tar O’Leary feil i uttalelsen sin, med tanke på at Bitcoin en Ponzi-ordning bare er hans personlige avvisning av cryptocurrency.